تنظیمات سرعت شاتر برای عکاسی خلاقانه
 

تنظیمات سرعت شاتر برای عکاسی خلاقانه

با تغییر سرعت شاتر که یکی از سه ضلع مثلت نوردهی است می‌توان تکنیک‌های مختلفی را عکس‌های خلاقانه اجرا کرد که با یادگیری هر یک از این تکنیک‌ها می‌توانید عکاس‌های زیبایی را خلق کنید.
دوشنبه، 17 آبان 1400 | Article Rating

تنظیمات سرعت شاتر

سرعت شاتر زمان مقدار جذب نور را کنترل می کند. سرعت شاتر در اکثر دوربین ها بین 30 “ ثانیه تا 8000/1 می باشد.

نکته : زمانیکه از سرعت شاتر بالا (سریعتر) استفاده می کنیم مدت زمان کمتری پرده شاتر باز می ماند و مدت زمان وارد شدن نور به دوربین کمتر است سوژه فریز شده و عکس با وضوح بالایی ثبت می گردد.

زمانی که سرعت شاتر پایین است یعنی شاتر مدت زمان بیشتری باز می ماند تا نور بیشتر وارد دوربین شود وضوح تصویر ثبت شده کمتر است.

هر زمان دوربین در حالت M  یا دستی باشد می توان سرعت شاتر را تغییر دهیم.

می توان با تنظیم سرعت شاتر در حالت های مختلف عکس های خلاقانه ای را ثبت کرد.

تنظیمات سرعت شاتر

سرعت شاتر بالا

زمانی که سرعت شاتر بالا و سریعتر  یا عدد بالاتر باشد زمان کمتری برای وارد شدن نور به دوربین خواهیم داشت بنابراین سوژه متحرک فریز شده به طور مثال حرکات ورزشی و حیات وحش سرعت شاتر روی عدد بالایی قرار می دهیم به شرط اینکه نور محیط مناسب باشد به طور مثال نور آفتابی خوبی داشته باشیم.

سرعت شاتر بالا

سرعت شاتر پایین

اگر سرعت شاتر را آهسته تر کنیم روی عدد کمتر باشد زمان بیشتری پرده شاتر باز می ماند تا نور بیشتری وارد لنز دوربین شود اجسامی که روی سنسور ثبت می شود به صورت تار و مبهم ثبت می شود تصویر تار ثبت شده یک نوع خلاقیت در عکاسی محسوب می شود به طور مثال برای ثبت آب جاری رودخانه و آبشار سرعت شاتر را روی عدد پایین قرار میدهیم تا تصویر ثبت شده به صورت محو ثبت شود . برای عکاسی از آسمان شب نیاز به سرعت شاتر پایین داریم تا بتونیم آسمان شب و ستاره و کهکشان را ثبت کنیم البته عکاسی از آسمان شب باید نور محیط نباشد که بتوان عکس خوبی از آسمان شب ثبت کنیم.

سرعت شاتر پایین

تکنیک عکس های خلاقانه با تغییر سرعت شاتر

  1. Frozen Action
  2. panning
  3. Motion Blur

Frozen Action فریز کردن حرکت

این تکنیک برای ثبت سوژه‌هایی که متحرک هستند استفاده می شود. نکاتی که برای فریز کردن اجسام متحرک مد نظر قرار می دهیم.

  • قرار دادن دایل دوربین در حالت الویت سرعت شاتر
  • سرعت شاتر بالا
  • ایزو بالا در سرعت شاتر بالا
  • دیافراگم باز
  •  
Frozen Action فریز کردن حرکت

Panning تکنیک پنینگ

سرعت شاتر پایین همراه با حرکت دوربین به دنبال سوژه

پنینگ بیشتر برای ثبت سوژه های متحرک در حالت افقی ست

  • استفاده از فوکوس خودکار
  • سرعت شاتر پایین
  • حرکت دوربین هماهنگ حرکت سوژه
  • موازی بودن سوژه با دوربین
  • فاصله
Panning تکنیک پنینگ

دوربین را روی حالت الویت شاتر قرار می دهیم (دوربین کانن دایل دوربین روی حالت TV و دوربین نیکون حالت S)

سرعت شاتر را سرعت پایین قرار می دهیم مثلا 1/20 سعی کنید لرزش دست نداشته باشید و سوژه از فریم دوربین خارج نشود.

برای اینکه پس زمینه محو و سوژه متحرک شارپ باشد به پرده شاتر اجازه می دهیم زمان لازم برای باز ماندن پرده شاتر می دهیم معمولا برای داشتن یک عکس پنینگ خوب سرعت شاتر بین 20/1 تا 125/1 قرار می دهیم با حرکت سوژه دوربین را حرکت می دهیم باید سعی کنیم سرعت حرکت دوربین با سرعت حرکت سوژه یکی باشد از قبل از فشار دادن دکمه شاتر با سوژه حرکت می کنیم تا زمانی که دکمه شاتر را می زنیم نباید حرکت خود را قطع کنید

نکته دیگه در ثبت عکس پنینگ فاصله سوژه از دوربین است هر چقدر فاصله بیشتر باشد بهتر می توانید سوژه را دنبال کنید.


Motion Blur تکنیک موشن بلور

برای تکنیک موشن بلور بهتر است از سه پایه برای ثبت عکس استفاده شود و سرعت شاتر پایین برای ثبت عکس انتخاب می کنیم. تکنیک موشن بلور بر عکس پنینگ سوژه متحرک محو می شود و سوژه ثابت دارای وضوح تصویر می باشد.

برای ثبت تصاویری مثل حرکت آب رودخانه و آبشار از فیلتر ND استفاده می‌شود.

بالانس نوردهی زمانی که سرعت شاتر ثابت است.

زمانی که از سرعت شاتر ثابت برای ثبت عکس استفاده می کنیم با تغییر دیافراگم می توان نوردهی عکس را تنظیم کرد.

Motion Blur تکنیک موشن بلور Motion Blur تکنیک موشن بلور Motion Blur تکنیک موشن بلور

Under Exposed


نوردهی کم در عکاسی بدین معنا است که  نور کم در زمان کم به سنسور دوربین رسیده بنابراین عکس تیره ثبت شده است. میزان نوردهی کم میزان تاریک بودن عکس را تعیین می کند.

نوردهی کم می تواند منجر به کنتراست بالا در عکس می گردد و در برخی از موارد می توان براث ثبت عکس خوب کمک کند . برای مثال، اگر از f/8 به f/11 پایین بیایید، رنگ‌های غروب خورشید می‌توانند چشمگیرتر شوند.
نوردهی کم تصویر را تاریک می‌کند تا سوژه‌ها به وضوح دیده نشوند. این اغلب در شب اتفاق می افتد. 
تصحیح عکس با نوردهی کم در دوربین بسیار آسان است. تنها شرط این است که نور بیشتری به صفحه فیلم یا سنسور دیجیتالی وارد شود. که با تغییر  دیافراگم یا سرعت شاتر می توان نور بیشتر به سنسور دوربین وارد شود 

Under Exposed

correct exposure

نوردهی صحیح، نوردهی است که در عکس سایه یا هایلایت از دست ندهید.

یعنی مقدار نوردهی که به سنسور دوربین می‌رسد طوری باشد که ما جزئیات تصویر را داشته باشیم. که این کار با تنظیم درست دیافراگم وسرعت شاتر با توجه به شرایط نوری محیط انجام پذیر است.

 

correct exposure

over Exposed

دقیقاً برعکس نوردهی کم، زمانی که نور بیش از حد به سنسور دوربین می رسد، این یعنی  بیش از حد نوردهی کرده اید. در عکس های Over جزئیات تصور کمتر دیده می‌شود.

نوردهی بیش از حد می تواند در هنگام عکاسی از صحنه ها و اشیاء تاریک نتیجه مطلوبی داشته باشد. با کمی نوردهی بیش از حد (بیش از یک نقطه)، می توانید جزئیات را در یک دیوار آجری تیره نشان دهید.
اگر بیش از حد نوردهی کنید، جزئیات را در هایلایت‌های خود از دست خواهید داد و سایه‌های شما کنتراست «گل‌آلود» یا به‌نظر می‌آیند. به عنوان مثال، یک عکس بیش از حد از فردی که پیراهن مشکی پوشیده است، پوست او را بیش از حد خمیری و سفید می کند تا برنزه. پیراهن به رنگ خاکستری غیر طبیعی و بدون کنتراست تبدیل می شود.
برای تصحیح یک عکس با نوردهی بیش از حد، درست برعکس یک تصویر کم نور انجام دهید. هدف در اینجا کاهش مقدار نوری است که جذب می شود. باز هم چند گزینه دارید: با افزایش سرعت شاتر و کم کردن دیافراگم می توان به اکسپوژر درست دست پیدا کرد.

نور را از صحنه دور کنید. به سایه بروید یا از یک بازتابنده یا پارچه برای جلوگیری از نور مستقیم شدید استفاده کنید. یا به جایی بروید که  تا نور کمتری به صفحه فیلم یا سنسور دیجیتال برخورد کند.

over Exposed
تصاویر
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

  • برو بالا